Sluit

Over ons

 

 

Ons team bestaat uit Wilma, Marie, Anette en Lotte. Hieronder is wat meer informatie over ons te vinden!

 

 

 

Wilma Terlouw
Vakdocent Creatief Agogisch Werken op de opleiding Social Work
Beeldend kunstenaar

Tijdens mijn masteropleiding Kunsteducatie aan ArtEZ in Zwolle heb ik gewerkt aan een onderzoek  naar de kennisbasis voor Beeldende Vorming op de SPH. Ik vind het geweldig dat deze inventarisatie nu is uitgebreid met de dans, drama, muziek, spel  en bewegen en dat er steeds meer informatie  en inspiratie beschikbaar komt, voor iedereen die zich wil verdiepen in de achtergronden van het creatief agogisch werken!

 

Marie van Wingerden
Ik ben Marie en ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Ik ben afgestudeerd sociaal pedagogisch hulpverlener.  In 2016 mocht ik samen met Lotte een afstudeeronderzoek doen over de behoeftes van oud-studenten van de Christelijke Hogeschool Ede op het gebied van creatief hulpverlenen. Een aantal oud-studenten gaf aan behoefte te hebben aan een website en zo ben ik hier min of meer ingerold. Mijn passie ligt vooral bij creatief bezig zijn en daarmee verschil kunnen uitmaken in deze wereld en ik hoop dat ik met deze website nieuwe manieren ontdek om creatief bezig te zijn en anderen kan inspireren om op een creatieve manier verschil te maken.

Anette Bosma
Ik ben opgeleid tot sociaal pedagogisch hulpverlener en werkzaam in de Jeugdzorg als kindercoach, groepsleider, ambulant begeleider en crisisopvangouder. Ik heb hierin een voorliefde voor creatief agogisch werk: ik houd ervan om met behulp van muzische middelen het beste uit mijn cliënten te halen en hen op speelse doch effectieve wijze vaardigheden bij te brengen en te stimuleren in hun ontwikkeling. Vanuit mijn rol als hulpverlener, maar ook vanuit mijn eigen ervaring als zangeres en beeldend kunstenares, ben ik keer op keer weer getuige van de kracht en effectiviteit van het muzisch-ludische. Ik wil me hard maken voor (meer) erkenning van deze kracht en inzetten voor veelvuldig en professioneel gebruik van creatieve middelen in de hulpverlening. Dit is de reden dat ik onder meer mijn afstudeeronderzoek heb gewijd aan de professionalisering van spel binnen social work en dat ik met enthousiasme meewerk aan dit platform creatief hulpverlenen!

Lotte van den Berg
Ik ben Lotte van den Berg, oud-student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede. Op dit moment ben ik werkzaam als welzijnsbegeleider in een zorgcentrum. Ik werk met ouderen in hun dagelijks leven. Elke dag merk ik hoe belangrijk het is om creatief en flexibel te kunnen werken. En hoe fijn het is als je elkaar kunt inspireren en ook een beetje kunt motiveren. Want samen kun je veel meer dan in je eentje. Daarom hoop ik dat creatiefhulpverlenen.nl zo’n plek kan zijn: waar hulpverleners en geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten en opbouwen.