Sluit

Theaterinterventies. 12 technieken voor veranderen zonder weerstand.

Theaterinterventies. 12 technieken voor veranderen zonder weerstand.

Om verandertrajecten in organisaties succesvol te laten verlopen worden steeds vaker theaterinterventies ingezet. Veranderingen komen daardoor sneller, gemakkelijker en beter tot stand – zonder weerstand.

Dit boek is een creatieve toolkit voor interactieve veranderaars. Het brengt de twaalf krachtigste en meest gebruikte theaterinterventies in beeld: bewuste ingrepen met behulp van theater om een proces van organisatieverandering verder te helpen. De kracht van theaterinterventies is dat ze daarbij op een unieke manier weerstand onder de betrokkenen omzetten in veranderenergie.

‘Theaterinterventies’ helpt de lezer in elke situatie de best passende interventie te kiezen. Het boek geeft antwoord op vragen als:
– Welke theaterinterventies zijn er?
– Hoe werken ze en wat doen ze?
– Wanneer kan ik welke theaterinterventie inzetten?

‘Theaterinterventies’ is geschreven voor organisatieprofessionals met een verantwoordelijkheid voor verandertrajecten: bestuurders, (interim-)managers, consultants, HRM’ers, facilitators en trainers. Het is daarnaast een aanrader voor bedrijfsgerichte theatermakers.

Categorie volwassenen
Hoofdauteur: Oostra
Auteur: Oostra, M. & P. Devilee
Uitgever: Boom/Nelissen
Jaar van uitgifte: 2012
Discipline: drama
Doelgroep: volwassenen
Taal: Ned.
APA-citering: Oostra, M. & P. Devilee (2012). Theaterinterventies. 12 technieken voor veranderen zonder weerstand. Amsterdam: Uitgeverij Boom Nelissen
Type: boek
Trefwoorden: interventies, weerstand