Sluit

Psychomotorische Therapie. Lichaams- en bewegingsgerichte interventies in de GGZ

Psychomotorische Therapie. Lichaams- en bewegingsgerichte interventies in de GGZ

Bij veel psychische klachten is een behandeling door lichaamsgerichte en bewegingsgerichte interventies succesvol. Dit boek geeft een goed overzicht van de reikwijdte en de werking van psychomotorische therapie.
In vijftien bijdragen wordt aandacht gegeven aan psychomotorische therapie bij uiteenlopende psychische klachten, waaronder depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving en chronische aspecifieke pijn. De auteurs laten zien dat door bewegingsactiviteiten, oefeningen en lichaamsgerichte technieken een gedragsverandering tot stand kan worden gebracht waardoor psychische klachten van cliƫnten kunnen verminderen of verdwijnen. Ook de verschillende doelgroepen komen aan bod, zoals gezinnen, mensen met een verstandelijke beperking, kinderen en jeugdigen.
Dit boek is geschreven voor beginnend psychomotorisch therapeuten en psychomotorisch therapeuten in opleiding. Voor alle andere professionals in de ggz geeft dit boek een goed overzicht van psychomotorische therapie.

 

 

 

 

Categorie alle
Hoofdauteur: Lange
Auteur: Lange, J. de
Uitgever: Boom
Jaar van uitgifte: 2017
Discipline: sport en bewegen
Doelgroep: geestelijke gezondheidszorg
Taal: Ned.
APA-citering: Lange, J. de (2017) Psychomotorische therapie. Lichaams- en bewegingsgerichte interventie in de GGZ . Amsterdam:Boom Uitgevers
Type: boek
Trefwoorden: interventies, GGZ