Sluit

Met nieuwe ogen

Met nieuwe ogen

Ieder mens is een unieke persoonlijkheid. Er bestaan dan ook niet alleen cultuurverschillen tussen mensen uit verschillende landen, maar ook tussen mensen met verschillende sociale achtergronden. Voor (toekomstige) professionals werkzaam in de dienstverlening, de gezondheidszorg of het bedrijfsleven is het niet voldoende kennis te nemen van sociale en culturele verschillen. Zij zullen zich een andere houding eigen moeten maken: ‘met nieuwe ogen’ leren kijken naar hun werkomgeving.

Dit boek helpt bij het verwerven van belangrijke basiskennis over cultuur en cultuurverschillen. Martha van Endt-Meijling nodigt de lezer uit te reflecteren op zijn eigen gevoelens en zich mede daardoor een ‘transculturele’ houding te verwerven. Bovendien laat zij aan de hand van verschillende situaties zien hoe cultuurverschillen zich kunnen uiten en hoe ermee om te gaan.
Met nieuwe ogen is een werkboek voor hbo-studenten. Zij krijgen hiermee een gedegen voorbereiding op een stage in het buitenland of op het werken met andere culturen in Nederland. De theorie wordt verrijkt met veel anekdotes en kan verwerkt worden door middel van reflectie- en toepassingsopdrachten.

Bekijk op bol.com

Categorie alle
Hoofdauteur: Endt-Meijling
Auteur: Endt-Meijling, M. van.
Uitgever: Coutinho
Jaar van uitgifte: 2007
Discipline: beeldend
Doelgroep: alle
Taal: Ned.
ISBN: 978 90 469 00789
APA-citering: Endt-Meijling, M. van. (2007). Met nieuwe ogen. Hoofdstuk 4. Bussum: Coutinho
Type: hoofdstuk
Trefwoorden: Cultuur, reflectie, transculturele houding, beeldend,