Sluit

De zinvolle hulpverlener

De zinvolle hulpverlener

Wie is de zinvolle hulpverlener? Wat voor gedrag laat hij zien? Waar liggen zijn capaciteiten? Welke overtuigingen heeft hij? MOVISIE beschrijft dit in het profiel ‘De zinvolle hulpverlener’. Een bron van inspiratie voor hulpverleners die vaker stil willen staan bij zingeving van cliënten, maar ook bij hun eigen zingeving. onderzoek naar zingeving in hulp(verlening) aan dak- en thuislozen. De onderzoekers vroegen ruim 150 cliënten en hulpverleners naar hun mening over zingeving. Er bleek een grote spraakverwarring over het thema en als reactie verscheen de brochure Zin Werkt.

Het onderzoek riep ook nieuwe vragen op over hoe het profiel van een zinvolle hulpverlener er eigenlijk uit ziet. In dit profiel ‘De zinvolle hulpverlener’ is dit beschreven en kunt u lezen wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de zinvolle hulpverlener en hoe u hier zelf ook inspiratie uit kunt halen.

De zinvolle hulpverlener [MOV-182028-0.3]

Categorie alle
Hoofdauteur: Kluft
Auteur: Kluft, M., Leeuwen, P., van & Talma, M.
Uitgever: Movisie
Jaar van uitgifte: 2011
Discipline: algemeen
Doelgroep: alle
Taal: Ned.
ISBN: -
APA-citering: Kluft, M., Leeuwen, P. van & Talma, M. (2011). De zinvolle hulpverlener. Utrecht: Movisie. Geraadpleegd op 23-07-2016, van https://www.movisie.nl/sites/default/files/alfresco_files/De%20zinvolle%20hulpverlener%20%5BMOV-182028-0.3%5D.pdf
Type: paper
Trefwoorden: hulpverlening, gedrag, capaciteiten, overtuiging, onderzoek