Sluiten

Wijkboek

Matthijs en ik zijn de wijk in geweest en hebben mensen gesproken over hun beleving van de wijk Oldenbarneveld. Wij hebben een conclusie getrokken en zijn op een creatief idee gekomen.

Wij hebben het plan om een soort wijkboek te ontwikkelen. Dit wijkboek krijgt de vorm van een soort vriendenboek waarin buurtbewoners informatie over zichzelf op kunnen schrijven. Hierbij zijn ze vrij in wat ze over zichzelf op willen schrijven, maar geven wij een aantal richtlijnen. Denk hierbij aan vragen als: Wie ben ik? Waar woon ik? Hoe lang woon ik hier? Met wie woon ik? Wat is het leukst in de wijk? Wat is mijn hobby? etc.
Als ze het leuk vinden kan er een foto o.i.d. bijgevoegd worden. Willen mensen er een andere vorm aan geven dat mag dat uiteraard ook. Het idee is dat mensen vrijblijvend een pagina over zichzelf in kunnen vullen. Mensen uit de wijk kunnen dit van elkaar lezen. Op die manier hopen wij dat mensen overeenkomsten bij elkaar zullen ontdekken en zo een opstapje hebben om met elkaar in gesprek te gaan. We willen dit op een positieve manier vormgeven. De mensen zullen dus niet in hoeven vullen wat ze niet leuk aan de wijk vinden.

Spread the love

1 thought on “Wijkboek

Laat een antwoord achter