Sluit

Kunst kan eenzaamheid doorbreken

Ongeveer 8 procent van de Nederlanders voelt zich erg eenzaam. Via kunst en cultuur kunnen ze in contact komen met anderen en hun zelfrespect hervinden. Dat blijkt uit acht succesvolle projecten in de gemeente Amsterdam. ‘Het gaat om het doorbreken van de neerwaartse spiraal.’

Één van deze projecten: Mijn Amsterdam‘ is een fotoworkshop voor twintig bezoekers van twee inloophuizen van De Regenboog Groep (Princehof en Makom). Zij leggen in tien polaroidfoto’s en tien korte verhalen vast hoe hun dagelijks leven er uitziet. Deze verhalen delen zij met elkaar en later ook met publiek tijdens een expositie met korte presentaties. Zodoende zijn we in gesprek gegaan met de bezoekers van onze inloophuizen over hun dagelijkse routines, gevoelens van blijheid, eenzaamheid en verbondenheid met anderen.

Op Movisie is het hele artikel te lezen.

Leave a Reply