Sluit

Kunst en positieve gezondheid

Geef kunst de ruimte! Dat is een van de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport van Movisie, LCKA en Windesheim. Een overzichtsstudie van culturele interventies met mensen die langdurige zorg en ondersteuning ontvangen.

Kunst zal pas werken wanneer een zekere vrijheid, speelsheid en onvoorspelbaarheid over de uitkomsten van de culturele interventie wordt toegestaan. Dit past niet zo goed bij de huidige evidence based practice-cultuur in de langdurige zorg en ondersteuning. Dit vergt een cultuuromslag naar een minder regelgerichte manier van werken die al gaande is in de zorg, en daar kunnen kunstenaars met hun ervaring en competenties een bijdrage aan leveren.

Mooie opdracht!

Meer lezen?  http://www.lkca.nl/vrije-tijd/kunst-en-zorg/overzichtsstudie-kunst-en-zorg

Leave a Reply